A traditional property with a contemporary twist

Our client was keen to extend their traditional property with a new contemporary open plan kitchen /dining /living area.

As part of our proposal, we redefined the circulation within the house by introducing a new section of corridor to access the extension. This eliminated the need for kitchen access via the living room. The revised internal layout also created a new master suite including an ensuite and dressing room; an additional double bedroom; a utility room and a cosy dining recess. 

The contemporary extension is a modern take on the traditional property with a glazed linking section clearly separating old from new. The extension features a cantilevered glazed corner with folding sliding screens which can be opened up to a new external patio area and allows fabulous views to the South-West. The large opening, along with a series of rooflights floods light into the heart of the property.